söndag, april 29, 2007

Att kolla in...

... ett väldigt intressant inlägg på SVT opinion om den goda svenska individens möjlighet att passa in i den statliga mallen 1A.

lördag, april 28, 2007

I leijonets borg

Lars Leijonborg har äntligen tagit sitt förnuft till fånga och klivit av posten som partiledare. Det var med en gnutta medlidande jag såg en skärrad man avtacka sig sin post, jag undrar hur det känns att vara offentligt illa omtyckt. Märk väl, bara en gnutta medlidande, för det tog en så lång tid innan Leijonet hade morrat fram sina ord att jag ledsnat och bytt kanal. Det går fortare att läsa det han vill föra fram, och det säger jag som dyslektiker.

Det är dock inte för sävligheten som Leijonborg kliver av posten utan på grund av påtryckningar från framförallt sina egna och media. Efter tio år på posten, utan att egentligen vara en framträdande ledare, har han nu gjort sitt och misstagen från både hans och partiets sida målas ut i löpsedlarna. Han framstår ofta som det svarta fåret i alliansen, som uttalar sig plumpt och driver frågor som får de andra partierna att skämmas.

Nu börjar det intressanta, nämligen att utse en ny partiledare för folkpartiet. Frågan är om de kommer att gå sossarnas väg och följa modet genom att tvinga igenom en kvinna på platsen eller fortsätta gå sin egen väg. Med tanke på att deras folkliga stöd sjunker, med undantag från några få eldsjälar, så borde de följa modet. En lagom kvinna som är lagom socialliberal och lagom folkkär samt har lagom många svenska gener, och det stavas inte Jan Björklund.

söndag, april 15, 2007

Straffbart att vara miljövänlig

Vår värld är sjuk och det är vi människor som är viruset. Rapporter om miljöförstöringens konsekvenser fyller tidningarna tillsammans med en bedjan att varje individ drar sitt strå till stacken. Staten hjälper de som vill ändra sina levnadssätt till ett mer miljövänligt sådant genom ekonomiska bidrag av till exempel miljöbilar och borrning av bergvärme. Jag har varken bil, hus eller god ekonomi men försöker genom sopsortering, återanvändning av papper, avstängda elektriska apparater samt handling av ekologiska varor att bidra med det jag kan. Att försöka leva ekologiskt är dyrt och jag får inte ett öre i bidrag av någon. Nu vill Norrmejeriet höja priset på ekologisk mjölk för att på så sätt öka tillgången på den ekologiska mjölken. Den mellanskillnad som skapas av höjningen skall oavkortat gå till ekoproducenter.

Det är alltså vi som redan är miljömedvetna som skall finansiera att mer ekoproducerad mjölk finns i kyldiskarna. Frågan återstår dock, om fler kommer att konsumera en mjölk som blir än dyrare. Logiken i prishöjningen saknas, om priset på miljövänliga bilar höjdes skulle knappast fler köpa dem. Människan är smart men är ej så långsiktig i sitt tänkande.

fredag, april 13, 2007

Emma...

... är namnet helstoppad fåtölj i nyrokoko med rundad rygg och korta armstöd.

...ett namn
av tyskt ursprung, troligen kortform av namn på Ermin-, Irmin- 'hög', 'väldig'

...en drottning av England, Danmark och Norge.

...en tysk feministisk tidskrift, med undertiteln Zeitschrift von Frauen für Menschen.