torsdag, maj 03, 2007

Ett datum för fred?

Den demokratiskt ledda kongressen beslutade i tisdags att de amerikanska trupperna skall dras tillbaka. På fyra års dagen av det uttal som republikanen Bush gjorde om kriget i Irak , nämligen "uppdraget slutfört", deklarerade presidenten att han la in ett veto mot lagförslaget om reträtt med motiveringen:
Att bestämma ett datum för reträtt
är att bestämma ett datumför misslyckande
och det vore oansvarigt.
Jag är mot Amerikas krig och har alltid varit men måste, fast det svider, hålla med Bush i hans uttal. Har en gett sig in i leken får en leken tåla. Amerika inledde ett krig mot Irak för att störta en diktatur men har skapat något än värre nämligen ett land i anarki, där mord i stil med Virginia Tec sker varje dag. Uppdraget är långt ifrån slutfört, det har knappt börjat, ett skepp fullt med passagerare kan inte lämnas att sjunka.
Irakier är långt ifrån inkompetenta och skulle med all säkerhet klara sig själva men det finns en orolighet bland folket och en svaghet i parlamentet som skapar en ogynnsam miljö för fred. Det var fel av USA att gå in i Irak från första början men har de en gång bakat kakan får de äta den oxå.

Inga kommentarer: