tisdag, december 11, 2007

2:a advent

Efter att i fyra veckor drömskt skådat de vackra Livingstonebergen från Margarethas altan beslöt vi att ta bilen och köra till andra sidan. Så, tidigt på lördag morgonen, innan solen hunnit fram, packade vi bilen och åkte iväg. Med oss på färden var Boel och Nanna, två läkarstudenter från Göteborg samt två sjuksköterskestudenter som skulle hem under sin skolledighet. Efter två timmars bilresa stannade vi på Stockholm hotell och åt en frukost. Vi svängde av huvudvägen och började klättringen uppför. Landskapet var fantastiskt, banan plantor, majsstänger och tebuskar kantade bergsslutningarna. Mitt på dagen kom vi fram till Matema Beach, som ligger på Malawisjöns nordspets. Himlen var aningens molnig men vi kastade av oss skorna och tog en lång promenad längst vattnet och ett svalkande bad. När solen sänkt sig bakom bergen och blivit svart lystes himlen upp av flertalet blixtrar, skådespelet var magnifikt.

På söndagmorgonen hade regnet upphört och vi tog våra badmattor ner till strandkanten. Himlen var täckt av moln men solen värmde ändå gott. Vi hann med några timmars sol och bad innan vi bjöds på lunch gjord av fisk som fångats under natten. Efter lunchen kom regnet tillbaka, men inget hindrade oss. Margaretha och jag tog parpalyerna under armen och traskade iväg till nästa by. Innan vi hann tillbaka till hotellet öset regnet ned och vi var dyngsura men lyckliga.

På måndagen tog jag en lång simtur längs med stranden. Vattnet var ljummet och stilla men jag lyckades ändå svälja en del och sitter nu med magknip. Eftersom solen vägrade titta fram packade vi bilen och åkte hemmåt ganska tidigt. Trots dåligt väder har helgen varit underbar och upplevelserna många.

Inga kommentarer: