onsdag, mars 26, 2008

Strejk är det ända rätta!!!

Äntligen börjar det hända saker, sjuksköterskans löner debatteras nu nationellt. Svenska dagbladet har idag en insändare om sjuksköterkelönerns löner och en diskussion på hemsidan har inletts. Sedan tidigare har en artikel legat på SVT opinion.

Det är spännande att läsa vad allmänheten tycker om våra krav om högre löner. Jag läser kommentarer om att vi får skylla oss själva för att vi valt ett yrke som ger dålig lön eller att läkarna minsann läser 5,5 år och därför ska ha mycket högre löner än sjuksköterskan. Undertecknaren Gittan skriver "Först skall ni lära er att arbeta och inse att det är ni som finns till för patienterna och inte tvärtom. Ni är för lata och för uppblåsta." Mycket av det jag ser och läser är kommentarer grundade på okunskap om sjuksköterskan yrke och kompetens och vår låga status i samhället lyser igenom.

Efter att ha läst kommentarerna på SVT och SVD så hoppas jag att det blir storstrejk i landet. På det sättet kommer allmänheten märka att vården stannar av då inga sjuksköterskor finns på plats. Jag hoppas att debetten fortsätter både lokalt och nationellt, allt tyder på att det behövs.

Inga kommentarer: